2009-10-31 16:21:20• hírek • Ferenczi Noémi

Ötezren igazolvány nélkül

Ezen a héten házról házra jártak a Szatmárnémeti Lakosságnyilvántartó Hivatal munkatársai, hogy felkeressék azokat a lakosokat, akiknek nincsenek rendben a hivatalos okmányaik.

A Szatmárnémeti Lakosságnyilvántartó Hivatala munkatársait három közösségi rendőr is elkísérte. Torja Ionel, a hivatal vezetője szerint, körülbelül  ötezerre tehető a személyi igazolvánnyal nem rendelkező vagy lejárt okmánnyal élő lakosok száma. Sokaknak a keresztlevelük sincs rendben és soha nem csináltattak személyi igazolványt.

A törvény szerint, egyébként, azok a lakosok akik nem rendelkeznek személyivel 80 lejes pénzbírság kifizetésére kötelezhetők. A személyi igazolvány kiváltása ennél jóval kevesebbe kerül, vagyis 7 lejt kell fizetni érte, az ideiglenesért pedig csupán 1 lejt a helyi adóigazgatóságon. A végleges személyi hét napon belül készül el, míg az ideiglenesre három napot kell várni a kérvény leadását követően.

A hivatal folyamatosan szervez vidéken és városon is olyan akciókat, amelyek során helyben leadhatók a személyi kiváltásához szükséges okmányok. Ezek az akciók főleg a romák okmányainak elkészítését, így nyilvántartásba vételét szolgálják.

A tavalyi évben a Lakosságnyilvántartó Hivatalnak több mint 1300 személyt sikerült nyilvántartásba venni, és elkészíteni számukra a személyi igazolványt. 
Az év elején 5802 olyan szatmári lakost tartott számon a hivatal, akinek lejárt a személyije. Ez a szám 5330-ra csökkent szeptember végéig. A hónap elején Szatmárzsadányban szerveztek hasonló akciót.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: